onsdag 26. november 2008

Nye sko

I dag var det på tide for Chex å få nye sko. Var litt "nervøs" for hadde ny hovslager i dag. Chex har tidligere ikke vært spesielt lett å sko. Han liker spesielt lite å få søm i skoa. (For 2 år siden var det så ikke at han måtte bremses HVER gang og enda da var det vanskelig å få på skoa.) Men han oppfører seg i forhold til hvordan han blir behandlet av hovslager (noe det ikke virker som om hovslagere forstår, nemlig at DE faktisk kan påvirke om hesten er grei eller ikke)
Men nå viste det seg at jeg endelig har funnet en hovslager som faktisk har tro på positiv forsterkning . Så her var det ikke snakk om slåing, banning eller noe annen negativ forsterkning. Han troppet opp med godbiter og TÅLMODIGHET. Resultat: Chex dro til seg beina 2 ganger i starten, og så sluttet han- kjempeflink hest!! Avtalte ny time om 8 uker med en gang.

Bulle har begynt å lære seg å gå inn i buret på kommando. Dette kan være veldig greit å kunne i mange dagligdagse situasjoner. I går trente vi også: dekk, sitt, target, håndtarget. innkalling, oppstilling og stå. Mange korte økter. Bulle sov godt i natt og våknet ikke kl 5 som vanlig da vikki reiste på jobb, deilig sove til halv 7!!
Har begynt å få angst for utstilling. De nye tennene til Bulla står til alle kanter, håper de fester seg riktig etterhvert!!

Videre plan for uka
-stå
oppstilling
-gå pent og trave i bånd
-klippe klør

Ingen kommentarer: